Ingewikkelde webpagina's maken met Wordpress

Ingewikkelde webpagina’s opbouwen uit diverse WordPress pagina’s

WordPress is een geweldig programma om websites mee te maken. De bouwer kan door thema’s, plugin en widgets bijna alle vormgeving en functionaliteit toevoegen die de klant wenst. De klant zelf kan zeer eenvoudig teksten en afbeeldingen aanpassen en toevoegen. Brand New Fresh kan nu ingewikkelde webpagina’s opbouwen uit diverse WordPress pagina’s die te bewerken zijn met het WordPress CMS

Maar omdat er steeds meer manieren komen om Wordpresspagina’s in te delen (Bootstrap / Visual Composer / Fusion Core) wordt het voor de klant steeds moeilijk om te zien waar de code van de vormgeving eindigt en de teksten die aangepast kunnen worden beginnen.

BrandNewFresh heeft een oplossing voor dit probleem gevonden. Wij kunnen een WordPress pagina onderverdelen in velden die de klant kan aanpassen op aparte WordPresspagina’s en velden waar de klant zelf niet kan komen. Hierdoor blijft de vormgeving beschermd en hoeft de klant nooit meer extra kosten te maken om een pagina in zijn originele staat terug te laten brengen.

Hieronder een paar voorbeelden van het gebruik van dit onderverdelen in verschillende velden van WordPress pagina’s.


Voor het Erasmus MC hebben wij in augustus 2015 een website gemaakt voor het 9th European Congress of Andrology. Op deze website hadden wij een PDF gezet van het programma van het congress. Maar het programma verandert bijna wekelijks en de organisatie had de wens om zelf makkelijk dit programma aan te passen en te publiceren op de website.

Aangezien het programma een programma voor 3 dagen is en bovendien een hoofdprogramma en een parallel programma heeft wat horizontaal gelijk moest lopen was dit niet echt een hele eenvoudige vraag om op te lossen. Het leek ons sowieso geen goed idee om de klant in een html tabel te laten werken, want als je daar een verkeerd teken aanpast is heel de tabel kapot.

programma-in-delen

We gingen dus opzoek naar een oplossing naar een eenvoudige manier om dit programma te kunnen oplossen en we kwamen met de volgende oplossing: de pagina waar het programma op staat wordt voor zien van teksten van 19 (!) WordPress pagina’s. (zie afbeelding).

Ondanks 19 pagina’s heel veel lijkt werkt dit systeem eigenlijk heel simpel: de klant kijkt op het schema dat hiernaast staat welk onderdeel hij wil aanpassen en gaat naar de pagina met die naam. Als hij daar de tekst aanpast verschijnt deze aangepaste tekst meteen op de juiste plek in het schema.

Wij hebben deze programma pagina zo geprogrammeerd in HTML / CSS / PHP dat de totale pagina dus wordt opgebouwd uit de inhoud van verschillende WordPress pagina’s.

Deze manier van werken is dus een prima oplossing voor het aanpassen van de content van een ingewikkelde html / CSS / PHP pagina. De klant heeft zo alle vrijheid om de content aan te passen maar wat hij ook doet de door hem toegevoegd content zal nooit de vormgeving van deze pagina in de war gooien.


Meer voorbeelden van in velden onderverdeelde WordPress pagina’s

Nadat we op deze manier bovenstaande vraag van onze klant hadden opgelost hebben we tot nu toe het opbouwen van webpagina’s uit diverse WordPress pagina’s nog 2 keer toegepast.

steiger-voorbeeld

Op de homepage van de website steigerhoutpassieshop.nl worden de inleidende tekst en alle banners geplaatst in 4 andere WordPress pagina’s dan de “Home” pagina en deze worden automatisch aan deze responsive webpagina toegevoegd. (zie afbeelding boven dit artikel).

Op de homepage van de website profileatwork.nl worden alle teksten, afbeeldingen en video’s op verschillende WordPress pagina’s geplaatst en die worden dan door ons speciale systeem op de Homepage getoond.

Meer informatie

Heeft u interesse in deze of een van onze andere diensten?
Neem dan contact met ons op. Bel +31(0)10 – 3400 355 of mail naar quin@brandnewfresh.com.